Op deze pagina kan je informatie vinden over de etherische oliën die onze Coldrex Neusspray en Coldrex 4in1 Neusspray bevatten. We hebben de etherische oliën van deze producten zorgvuldig geselecteerd, zodat de neussprays een fijne geur hebben.

Ravintsara etherische olie

Ravintsara etherische olie wordt gewonnen uit de bladeren van de Cinnamomum camphora ct. Cineol boom. Dit is een type Kamferboom dat alleen op Madagaskar groeit. Ravintsara heeft een kruidige, frisse geur die vaak aan Eucalyptus doet denken. De ravintsara etherische olie is één van de ingrediënten waar de Coldrex Neusspray 4in1 haar fijne aroma aan te danken heeft.

Eucalyptus globulus etherische olie

Eucalyptus globulus etherische olie wordt onder lage druk gedestilleerd uit de bladeren van de boom Eucalyptus globulus, ook bekend als ‘Tasmanian Blue Gum’. De meeste mensen kennen Eucalyptus als de favoriete maaltijd van de Australische koalabeer, maar de eucalyptus is ook favoriet bij de mens. Het wordt namelijk in veel alledaagse producten verwerkt, zoals tandpasta, kauwgom, keelpastilles en… Coldrex Neusspray 1 min.

Tijm Linalool etherische olie

Tijm Linalool is een struik die veel voorkomt rond het Middellandse Zeegebied. De plant groeit vooral op droge, rotsachtige plekken waar de zon veel schijnt. De struik kan groeien tot op een hoogte van 2000 meter. Tijm is een geliefd keukenkruid, maar de etherische olie wordt ook verwerkt in voedingssupplementen, huidoliën en in onze Coldrex Neusspray 4in1.

Wilde munt etherische olie

Hoewel munt eeuwenlang is gebruikt door Egyptenaren, Grieken, Romeinen en Noord-Afrikaanse nomaden, kreeg het kruid pas aan het einde van de 17e eeuw een Latijnse naam. Vaak wordt pepermunt en munt met elkaar verward: pepermunt is een kruising van twee soorten munt, zoals de watermunt en de groene munt. (Wilde) munt wordt als smaak- en/of geurstof verwerkt in thee, tandpasta, snoep en medische hulpmiddelen. Onze neussprays hebben hun fijne aroma mede te danken aan de wilde munt etherische olie.

Niaouli etherische olie

Niaouli etherische olie wordt gewonnen door distillatie uit de bladeren van de Niaouliboom. Deze boom is familie van de Eucalyptusboom, de theeboom en de Melaleuca leucadendron. In vergelijking met de geur van de eucalyptus etherische olie is de geur van de niaouli etherische olie veel zachter. Coldrex Neusspray 1 min heeft haar heerlijke aroma ook aan de niaouli etherische olie te danken.