Wat te doen bij griep?

Het hebben van griep is vervelend. Maar gelukkig zijn er ook tips die de ongemakken kunnen verlichten:

Vermijd inspanning

Wanneer je griep hebt is jouw lichaam hard aan het werk om weerstand op te bouwen tegen bepaalde ziektekiemen. Hiervoor heeft jouw lichaam energie hard nodig. Als jij je gaat inspannen, dan heeft jouw lichaam minder energie voor de aanmaak van antistoffen.

Eet licht verteerbaar voedsel

Bouillon of soep zijn goede voorbeelden van licht verteerbare maaltijden. Dit soort maaltijden vragen weinig energie bij het verwerken ervan.

Drink genoeg water

Koorts, maar ook braken en diarree zijn symptomen die gepaard kunnen gaan met griep. Door deze verschijnselen raakt jouw lichaam veel vocht kwijt. Drink genoeg water om jouw vochtbalans op peil te houden. Trek in een bakkie? Je kan koffie beter even laten staan. Cafeïne zorgt ervoor dat vocht het lichaam sneller verlaat.

Gebruik Coldrex Hot Drink

Coldrex Hot Drink ondersteunt bij het verlichten van griep en verkoudheid. Het is een warme citroendrank met een pijnstillende en koortsverlagende werking. Coldrex Hot Drink heeft een pijnstillende en koortsverlagende werking dankzij paracetamol. Coldrex Hot Drink is een geneesmiddel. Lees voor gebruik de bijsluiter.

 

Bekijk dit product

Griepvaccin

Wil je de kans op griep verkleinen? Dan kan je een griepvaccin overwegen. Wil je hier meer informatie over? Of wil je weten of je in aanmerking komt voor de griepprik? Dan kan je de website van het RIVM of jouw huisarts raadplegen.