Ben je aan het snotteren, voortdurend aan het niezen en/of heb je last van een verstopte neus? Dan ben je waarschijnlijk verkouden. Erg vervelend, maar met onze 10 tips wordt het leven een stuk gemakkelijker!

Wat kun je doen bij verkoudheid?

Wanneer je verkouden bent, heb je een infectie in jouw bovenste luchtwegen. Verkoudheidsverschijnselen zijn onaangenaam, maar je kan gelukkig genoeg doen om het ongemak te verminderen. Benieuwd hoe? Lees dan onderstaande tips:

  1. Vervelend dat gesnotter. Toch is het ophalen van de neus, beter dan de neus snuiten. Na het snuiten komt snot niet alleen in jouw zakdoekje terecht, maar ook in de bijholten. Dit vergroot de kans op een bijholteontsteking.
  2. Heb je last van vermoeidheid? Dat is niet zo gek, het lichaam heeft immers energie nodig om die ziektekiemen aan te vallen. Ondersteun jouw lichaam door voldoende te slapen.
  3. De ramen openen is het laatste waar je aan denkt als je ziek onder de warme dekens ligt. Het is wel belangrijk om het huis te ventileren, om te voorkomen dat je alleen droge, warme lucht inademt. Droge lucht irriteert de slijmvliezen, waardoor jouw klachten kunnen verergeren.
  4. Wil je roken? Laat de sigaret toch maar achterwege. Sigaretten en sigarettenrook irriteren de slijmvliezen, waardoor jouw klachten erger zullen worden.
  5. Verlicht je verstopte neus met één van de neussprays van Coldrex*.
  6. Heb je veel last van heesheid? Dan is zwijgen goud. Geef jouw stem rust door zo weinig mogelijk te praten. Lukt dit niet? Vermijd fluisteren en schreeuwen, omdat de stembanden dan belast worden.
  7. Verlicht keelpijn met Coldrex Keelpijn Zuigtabletten** of verkoel de keel met ijs. Sabbel op een waterijsje om de keel te verkoelen.
  8. Hygiëne is erg belangrijk bij het voorkomen van verdere verspreiding van het virus: Was je handen regelmatig met zeep.
  9. Houd een zakdoek voor je mond bij het hoesten of niezen. Heb je geen zakdoek bij de hand? Nies dan in de plooi van je elleboog. Gooi gebruikte tissues meteen weg en laat ze niet liggen.

 

*Coldrex Neusspray 1min en Coldrex 4 in 1 Neusspray zijn medische hulpmiddelen. Lees voor gebruik de gebruiksaanwijzing. Coldrex Xylosel Neusspray is een geneesmiddel. Lees voor gebruik de bijsluiter.
**Coldrex Keelpijn is een geneesmiddel. Lees voor gebruik de bijsluiter.

Bekijk de Coldrex producten